(©AFP)
(©AFP)

Crvenokošci su gotovi

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.20. | 12:47

Naziv Redskinsi definitivno odlazi u istoriju

U SAD se, ma kako to nama odavde izgledalo, dešava prava revolucija. U centru pažnje je rasna borba, a jedan od vidova je i uklanjanje simbola koji slave robovlasništvo, ili pak vređaju manjine. A takvih primera ima i u sportu.

Svavako ime koje najviše smeta i to već decenijama. borcima za prava potlačenih nose Vašington Redskinsi. Iako ga imaju još od 1933. ono po svemu sudeći neće "preživeti" ovu turbulentnu 2020. godinu. Kako javljaju američki mediji, očekuje se da NFL franžiza iz prestonice danas objavi da se više ne zove tako.

Izabrane vesti

U suštini, bilo je i vreme jer je zaista neprimereno da nose pogrdan naziv za domicilan narod - crvenokošci. Sličnu sudbinu bi mogli da dožIve i Klivlend Indijansi iz MLB-a, dok će Atlanta Brejvsi zadržati naziv, iako se odnosi na indijanske ratnike, ali će po svemu sudeći morati da sklone tomahavk sa simbola.

Za sada nije poznato koje ime će nositi Redskinsi niti se očekuje da uskoro bude objavljeno, jedino što se zna je da će izbeći bilo kakvu konotaciju sa manjinama.


tagovi

NFLVašington Redskins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara